Ben jij met je zaak al aanwezig op social media?

Social media, laten we dan maar denken aan Facebook, Instagram, Pinterest en nog zoveel andere kanalen. Social media spelen al jaren een grote rol in onze maatschappij en voor veel frituren of bedrijven in het algemeen zijn ze heel belangrijke media geworden om (potentiële) klanten te bereiken. 

Welke voordelen bieden social media jou en je zaak? 

1) Je hebt betere informatie over je klanten 

Wie zijn je klanten, wat doen ze, van waar komen ze, wat zijn hun interesses en gedrag? Dit zijn slechts een aantal vragen waarop social media jou een gepast antwoord kunnen bieden. Door geregeld posts met informatie die je klanten interessant vinden online te plaatsen, zorg je voor engagement. Mensen kunnen je post liken, delen of ze kunnen er ook een reactie op plaatsen. 

Stel, je hebt enkele vragen die je graag aan je klanten wil stellen. Waarom maak je er dan geen ‘poll’ over? Stel de vraag, laat je klanten kiezen tussen een aantal antwoordmogelijkheden en voilà, daar heb je je antwoord! 

Nog niet overtuigd? We geven je alvast nog een aantal voordelen die social media je kunnen bieden:

2) Social media leiden tot meer bezoekers voor je frituur 

Hoe meer content je schrijft, hoe meer klanten de weg naar jouw frituur zullen vinden. Waarover kan je zoal posten? Dat is simpel! Stel jezelf in de plaats van de klant. Waarover wil jij graag meer informatie verkrijgen? Je kan er je openingsuren of adres in vermelden, verlofperiodes, vakantiedagen etc. Zo komen jouw klanten niet voor een gesloten deur te staan. 

Heb je nieuwe producten in je assortiment? Super, maak er een foto van: even bewerken, een tekstje erbij schrijven, ‘et voilà’, de post is volledig klaar om online te gaan. Zo hou je de klanten niet enkel up-to-date over de nieuwe producten in je aanbod, je trekt ook potentiële klanten aan die nu eens kunnen langskomen om al dat nieuws en lekkers uit je aanbod te proeven.

3) Social media maken je zaak nét dat tikkeltje menselijker 

Mensen zijn van nature erg benieuwd en weten graag wie aan het roer van het bedrijf staat. Je kan social media ook gerust gebruiken om een blik achter de schermen te werpen! Vertel je bezoekers wie je bent, wat je doet, hoe het eraan toegaat in de frituur, … Geloof ons maar, mensen vertrouwen mensen eerder dan ‘een bedrijf’. Het is trouwens ook de ideale manier om aan klantenbinding te doen want je bereikt je klanten op een persoonlijke manier. 

4) Social media zorgen ervoor dat de relatie met je klanten véél beter is 

Social media worden als communicatiemiddel gebruikt. Alle interacties die je hebt met klanten zijn een extra gelegenheid om jouw beste beentje voor te zetten en hen een TOP-service te bieden! Klanten appreciëren het als ze ook mee kunnen beslissen over de gang van zaken in je frituur. Laat hen bijvoorbeeld stemmen op hun favoriete snack/gerecht, organiseer een winactie waarbij ze een gratis maaltijd kunnen winnen, … Er zijn zoveel manieren om met je klanten te communiceren! 

5) Social media zorgen ervoor dat je meer kans hebt op verkopen 

Bij elk bericht dat je deelt bestaat er een kans dat iemand hierop zal reageren of dit zal delen op zijn eigen tijdlijn. We vertelden het je hier in deze blog al eerder, maar het is hét perfecte kanaal om nieuwe producten in de spotlight te zetten! Wanneer mensen geregeld een post van jouw zaak zien passeren zorg je ervoor dat je steeds ‘top of mind’ bent.

Wees erop voorbereid dat je klachten kan ontvangen

Let op, er is ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer klanten ontevreden zijn met de ervaring die ze bij jouw frituur hadden (hopelijk zo weinig mogelijk), zullen ze hun frustraties vaak via social media uiten. Laat zeker niet na om daarop te reageren: de makkelijkste oplossing is om je vergissing toe te geven en je excuses aan te bieden. Vergissen is immers menselijk hé? 

Hoe dan ook, het is wel steeds belangrijk om positief te reageren, uiteindelijk zijn er heel wat mensen die deze reactie te zien zullen krijgen. 

Zet jij alvast de eerste stappen richting een digitale toekomst? Bij Bellimmo helpen we je graag verder en staan we steeds paraat om al je vragen te beantwoorden.

Geef ons een seintje via 09 224 36 60info@bellimmohoreca.be.
💻 https://shop.bellimmohoreca.be/