Creatief aan de slag op elke feestdag

Feestdagen geven je de uitgelezen kans om je gerechten volledig af te stemmen op het thema van dat moment. Zo vier je niet enkel zelf mee met de desbetreffende feestdag, maar kan je ook je klanten van de lekkerste gerechten laten genieten in een unieke sfeer. En vergeet zeker niet om je sociale media in te zetten om dit allemaal te delen!

Van Valentijn tot Kerstmis, mensen vieren feestdagen graag met een hapje of drankje. Het is dus het ideale moment om creatief om te springen met de gerechten op je menukaart of om zelf tijdelijk een nieuw product of gerecht te introduceren. Zo verras je je klanten elke keer opnieuw met vernieuwende en lekkere gerechten en dat het hele jaar door! Wij inspireren je maar al te graag met ideeën voor enkele van de belangrijkste feestdagen en thema’s.

Vergeet vooral niet om deze leuke creaties te delen op al je sociale media. Veel mensen laten zich via deze weg inspireren of delen deze berichten waardoor velen op die manier bij jouw zaak terecht komen. Het is een manier om je eigen zaak instafamous te maken!

Love is in the air!

Valentijn, de dag waarop alle tortelduifjes een moment nemen om even wat tijd samen door te brengen. Uiteraard kan je je zaak helemaal versieren met hartjes en dergelijke, maar het is ook het ideale moment om hierop in te spelen met gerechten om te delen of menu’s per 2 personen. Heb je een frituur? Serveer je snacks dan op een creatieve manier, snij bijvoorbeeld je frikandel tot bijna op het einde verticaal door en leg hem in de vorm van een hartje. Wie wil dit nu niet krijgen?

Follow the bunny, he has the chocolate!

Pasen is een dag waarop voornamelijk chocolade in de kijker gezet wordt, maar wie zegt dat er geen bitterballen of kaasballetjes uit de klokken kunnen vallen? Of serveer je bitterballen op een eierdoos om je gasten te verrassen. Communiceer dit op een ludieke manier en je trekt meteen de aandacht. Uiteraard kan je hier ook op inspelen door een extra chocolade dessertje te voorzien in deze periode. Heb je een frituur, broodjeszaak of andere? Zet enkele chocolade eitjes die klanten kunnen proeven. Gegarandeerd dat de kindjes volgende keer terug naar jouw zaak zullen willen komen!

Vive la Belgique!

Onze Belgische nationale feestdag is een ware topdag voor de frituristen onder ons. Het is dé dag bij uitstek om onze Belgische trots eens extra in de kijker te zetten, onze overheerlijke frieten met stoofvlees. Dit gerecht is een echte oerklassieker in ons Belgenlandje. Hoewel je je zaak helemaal kunt aankleden in het thema van deze feestdag, hoef je geen speciale gerechten te maken. Je serveert gewoon hetgeen wij met z’n allen trots op zijn!

Trick or treat!

Halloween is een dag waarop je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Presenteer een Halloween menu in je restaurant waarbij alle gerechtjes een subtiele twist gekregen hebben. Als aperitiefhapje kan je worstjes een bladerdeegjasje geven zodat het mummies worden. De soep krijgt dan spinnenballetjes waarbij er spaghettisliertjes door de balletjes zitten. Of snij als hoofdgerecht een paprika uit zoals een pompoen om een Jack-O-Lantern te serveren. Ook in je frituur kan je meer doen dan enkel je zaal versieren met spinnenwebben en spookjes. Steek een pompoenpit op het uiteinde van je kippenvingers of mozarellasticks met wat ketchup en je hebt ineens een afgesneden vinger! Stukjes frikandel kan je dan weer als bezems serveren of als spinnen met kippenvingers als pootjes.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!

Sinterklaas draait om cadeautjes, chocolade, mandarijntjes en speculaas. Het hoeft echter niet altijd om het eten te draaien, maar evengoed om de sfeer die je creëert in je zaak. Sinterklaas is een dag die volledig rond de kleine spruiten onder ons draait. Je kunt een bezoek van Sinterklaas en zwarte piet organiseren in jouw zaak. Hierbij kan je dan de nodige hapjes en drankjes serveren helemaal in het thema van deze dag, succes gegarandeerd!

It’s the most wonderful time of the year!

De feestdag der feestdagen! Kerstmis en nieuwjaar zorgen elk jaar opnieuw voor weken aan feestvreugde en overheerlijke ontbijten, lunches en diners. Het uitgelezen moment dus om hier volledig op in te springen en mee te profiteren van de uitgelaten sfeer die er dan hangt. Eens Halloween voorbij is, zie je hier en daar al kerstversiering opduiken. Vergeet zeker geen kerstboom op te zetten in je zaak en laat je creativiteit de vrije loop met alle versieringen. Op je menukaart kan je tijdelijk nieuwe gerechten en drankjes plaatsen zoals glühwein of warme chocomelk met Baileys. Ook kalkoen, fondue en gourmet blijven echte klassiekers in deze periode. Als friturist kan je het over een andere boeg gooien met bijvoorbeeld kerstboomfrikandellen of een mexicano in de vorm van een kerstboom met slingers van ketchup en mayonaise. Ook kerstmannetjes, sneeuwmannen en kerstballen zijn leuke thema’s om mee aan de slag te gaan.

Heb jij intussen inspiratie kunnen opdoen voor de komende feestdag? Laat ons gerust weten hoe jij creatief aan de slag gaat om deze gerechten een leuke twist te geven. Via https://shop.bellimmohoreca.be ontdek je alvast alle ingrediënten om van deze feestdagen een geslaagde dag te maken. Ben je op zoek naar iets specifiek en kan je het niet vinden? Geef ons dan een seintje via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be, wij gaan met plezier voor je op zoek!