Ontdek hoe jij succesvol je vegetarisch aanbod kunt uitbreiden!

Vegetarisch of veganistisch? Da’s helemaal geen uitzondering meer. Daarom hoef je nog niet al het vlees en vis uit je menu te schrappen, maar heel wat mensen zijn zich wel bewuster geworden van hun voeding. Denk maar aan flexitariërs die af en toe passen voor vlees of vis bij hun maaltijd. Er wordt zelf voorspeld dat binnen enkele jaren de helft van het aanbod vegetarisch zal zijn! Dringend tijd dus om hier wat extra aandacht aan te besteden.

Tegenwoordig zijn er heel wat vegetarische producten beschikbaar. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor je om even stil te staan bij je menukaart en deze aan te vullen of aan te passen. Bied jij naast groentenloempia’s en kaaskroketten voldoende veggie of vegan alternatieven aan in je zaak? Wij geven je anders graag enkele tips om hiermee aan de slag te gaan!

Je hoeft niet meteen drastische beslissingen te nemen. De stap is snel gemaakt door bijvoorbeeld vis of vlees in je pasta te vervangen door groentjes. Zo kan je met je bestaande gerechten aan de slag en hoef je niet ineens het warm water uit te vinden. Wil jij graag een eigen twist geven aan je vegetarische gerechten? Betrek dan de lokale seizoensgroenten in je menu. Je bord is kleurrijk en lekker en bovendien kan je je aanbod gemakkelijk aanpassen aan de seizoenen. Zo bied je heel wat variatie aan in je menu én ben je duurzaam bezig. Wil je de kip niet schrappen, ga dan voor het alternatief No Chicken Chunks. Werk af met lekker versgemalen kaas. Een echte win-winsituatie dus!

Anderzijds kan je specifieke veggie producten gebruiken om je aanbod voor vegetariërs of veganisten uit te breiden. De grote merken zijn de klassieke snacks gaan vervangen door alternatieven zoals de vegetarische bitterballen, frikandellen en kipkorns van Mora. Wil je helemaal iets anders? Denk dan aan de nieuwe Nacho Cheese bites van Mora, rode biet falafels en vegan balletjes van Garden Gourmet en de lekkere avocadoburger van La Streetfood.

Naast de snacks, vleesvervangers en vegan kaas, spelen ook sausjes een belangrijke rol. Bij deze kunnen we met trots aankondigen dat we de exclusieve verdeler zijn van de vegan sausjes van Las Vegan. Volledig Belgisch, vegan en superlekker! Ze zijn verpakt in aparte consumentenverpakkingen, waardoor je de potjes achterwege kan laten. Proef de vegan ketchup, mayo en zoveel meer. Je vindt ze terug op onze webshop.

Vergeet uiteraard niet om jouw aangepaste menukaart naar je klanten te communiceren. Je kan hiervoor een aparte rubriek voorzien met veggie en vegan gerechten, zodat je een duidelijk overzicht behoudt. Zet ze extra in de kijker deze maand, gegarandeerd succes! Betrek deze alternatieven zeker in je communicatie via sociale media om ook nieuwe klanten aan te trekken. Klanten zullen aangenaam verrast zijn door de uitbreiding van het aanbod en komen graag langs om je veggie alternatieven te proeven!

Zo zie je maar, je hoeft je menukaart niet helemaal om te gooien. Vaak kan je met enkele simpele aanpassingen een heerlijk vegetarisch of veganistisch gerecht serveren. Om je een beter overzicht te geven van ons aanbod, hebben we een speciale pagina met vegetarische en vegan alternatieven voorzien.

Heb jij intussen nog vragen over ons vegetarisch aanbod en hoe jij dit op een vlotte manier kunt integreren in je zaak? Geef ons gerust een seintje via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be, wij helpen je met plezier verder!

Spinazie kaasburger

Vivera Spinazie kaasburger 20 x 113g

Falafal 100% plantaardig

Vivera Falafal 100% plantaardig 2,4 kg

Quinoa burger Asian style

Duca Quinoa burger Asian style 15 x 85 g

Vegetarische nacho cheese bites

Mora Vegetarische nacho cheese bites 48 x 23 g

Vegan mayo plantaise

La William vegan mayo plantaise 1 L

Vegan bitterbal

Flexitarian Bastards vegan bitterbal 40 x 30 g