Pas jouw menukaart aan voor het nieuwe seizoen!

De lente is intussen goed gestart en het zonnige weer heeft ons al doen verlangen naar verfrissende en zomerse gerechten. Geef toe, verandering van spijs doet eten. Tijd dus om je menukaart eens door te nemen en deze op te frissen naar aanleiding van het nieuwe seizoen!

Als we denken aan de lente en zomer, dan denken we vooral aan verfrissende of gemakkelijke gerechten. Denk maar aan seizoengebonden producten en streetfood gerechten zoals loaded fries, hamburgers en zoveel meer. Wij geven je hier alvast wat inspiratie om jouw menukaart helemaal klaar te maken voor de lente en zomer.

Aspergekroketten

Wil jij een echt seizoensproduct in de kijker zetten? Dan zijn de ambachtelijke aspergekroketten van Gastronello perfect. Je kunt ze zowel in je frituur als in je restaurant serveren én ze zorgen voor een aangename afwisseling in je aanbod. Ben je een echte fan van kroketjes? Neem dan zeker een kijkje naar de tapaskroketjes met bouillabaisse of de scampi-look balletjes van De Ambachterie.

Loaded fries

Je frietjes naar een ander level brengen doe je met de vele loaded fries recepten. Dit streetfood gerecht met frietjes heeft de wereld veroverd dankzij de overheerlijke smaken die je eraan kunt toevoegen. Kies jij voor loaded fries met smeuïge kaas en spekjes of toch eerder voor een Mexicaanse variant met gekruid varkensvlees, guacamole, zure room en gedroogde uitjes? Je ontdek trouwens enkele recepten in onze vorige blogs!

Hamburger

Een klassieke hamburger op je menukaart hebben is een must, maar je kunt heel wat varianten serveren die afgestemd zijn op het lente- en zomerseizoen. Denk maar aan een hamburger met zalm, dille en onze vegan Las Vegan tartaarsaus als dressing. De mogelijkheden zijn echter eindeloos zodat je je eigen unieke hamburger kunt creëren waar mensen speciaal voor naar jouw zaak komen.

Zorg er zeker ook voor dat je voldoende vegetarische of vegan alternatieven hebt om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De burgers kan je gemakkelijk vervangen door vegetarische spinazie- of avocadoburgers en ook de sausjes van Las Vegan vormen een perfect alternatief!

Cocktails/alcoholvrij

Wanneer we aan de lente en zomer denken, denken we meteen ook aan zonnige terrasjes. Zorg daarom dat je ook wat zomerse drankjes serveert die je gasten kunnen drinken bij die overheerlijke gerechten. De siroopjes van Sir.Up zorgen ervoor dat jij op een snelle en gemakkelijke manier lekker verfrissende limonades kunt serveren. De limonades van Jarritos hebben dan weer verrassende smaken zoals limoen, mango en guava. Keuze genoeg dus!

Klaar voor de lente?

Zorg als laatste ook voor een mooie en aantrekkelijke menukaart. Want je gerechten mogen nog zo lekker zijn, als je menukaart dit niet uitstraalt dan zullen je gasten een verkeerde indruk krijgen. Mensen laten hun keuze namelijk vaak beïnvloeden door de schikking en look van je menukaart.

Zorg dus voor een visueel mooie kaart waarop alles duidelijk leesbaar is. Zorg er ook voor dat de omschrijving van je gerechten duidelijk is zodat je de keuze voor je bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maakt. Plaats je menukaart ook altijd online, veel mensen nemen deze namelijk door voor ze ergens naartoe gaan. Dit zal fungeren als een soort visitekaartje voor jouw zaak.

Ben jij er intussen al uit hoe jij je menukaart een upgrade zal geven voor komend seizoen? Laat het ons dan zeker weten, wij zijn alvast nieuwsgierig! Ook voor vragen kan je steeds bij ons terecht via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be.

Las Vegan sausje

Tartaar 25x90ml Las Vegan

Las Vegan sausje

Mavocado 25x90ml Las Vegan

Cocktails (alcoholvrij)

Jarritos mango 24x370ml (1221) LA STREETFOOD

Hamburger

Spinazie kaasburger 20x113g Vivera

Kroketjes

Scampi-look balletjes 70x25g De Ambachterie

Aspergekroketten

Ambachtelijke aspergeskroketten 12x65g Gastronello