Scan en bestel dankzij je eigen QR-code

Kies jij voor een klassieke menukaart of sprong jij de afgelopen jaren mee op de trend van de QR-codes? De coronacrisis heeft een sterke impact gehad op ons dagelijks leven, alsook op het leven van alle frituristen. Iedereen moest zich aanpassen en heruitvinden om te voldoen aan de vele maatregelen. QR-codes en digitale bestelmogelijkheden waren hierbij voor velen een reddende engel.

Ga jij ermee aan de slag?

In veel frituren kan je een lichtbak vinden bovenaan de toonbank waarop alle frietjes, snacks en hamburgers staan. Maar in tijden waarbij het zelf niet toegelaten was om zelf je bestelling door te geven aan de toog zoals bij cafés en restaurants, was dat ook niet echt ideaal. Een menukaart zou kunnen helpen, maar deze gaan van hand tot hand wat ook niet echt een oplossing was. Hierdoor moesten velen dus beroep doen op creatieve manieren om hun menu te afficheren. 

Digitalisering is de toekomst, dat zeiden we al vaak. En ook hier lijkt het dus de perfecte oplossing te zijn! Velen kozen ervoor om hun kaart te digitaliseren en te kiezen voor een QR-code. Je klant scant deze code in en kan je menu direct raadplegen op zijn of haar smartphone. De ideale oplossing dus om zo efficiënt mogelijk en covidsafe te werk te gaan.

Wil je hier nog een stapje verder in gaan? Geef je klanten dan de kans om zelf hun bestelling door te geven via deze QR-code. Zo zijn hun favoriete frietjes en snacks in 1, 2, 3 besteld! Het kan maar zo gemakkelijk zijn, toch?

What’s in it for you?

Alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Veel uitbaters vinden het een onpersoonlijke aanpak waarbij het contact met de klant grotendeels verdwijnt, terwijl velen dat sociaal contact net heel hard kunnen appreciëren. Ook oudere klanten zullen het iets moeilijker hebben. Zij hebben niet altijd een smartphone op zak en bestellen graag aan een persoon. De vriendelijke lach en het extra woordje uitleg helpen hen de juiste keuze te maken.

Anderzijds wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. Klanten geven hun bestelling zelf door wanneer dit voor hen past. Zij moeten dus niet wachten tot ze opgemerkt worden, er kunnen geen misverstanden voorkomen door elkaar niet te begrijpen en ook je personeelskost kan hierdoor gedrukt worden. Via de applicatie verbonden aan deze QR-code kan de bestelling meteen betaald worden. Hierdoor kom je niet meer in contact met cash geld, wat in deze tijden een extra voordeel is. Uiteindelijk kan een babbeltje altijd nog wanneer je de bestelling naar hen brengt of tussen de bestellingen door! Dus waar wacht je nog op?

Ben jij nieuwsgierig naar wat het werken met QR-codes kan betekenen voor jouw zaak? Bij Bellimmo ondersteunen we je graag met alle veranderingen in je zaak. Wij zijn steeds bereikbaar via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be en helpen je graag vooruit!