Tapas time!

We zijn volop in de zomersfeer en dat betekent voor velen genieten van terrasjesweer met een verfrissend drankje en een heerlijk hapje. Creëer een plekje waar je gasten zalig kunnen ontspannen en volop kunnen genieten van smakelijke gerechten en drankjes. We geven jou graag enkele inspirerende ideeën mee voor zomerse tapas en drankjes. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke mini taco’s, mini hotdogs en bitterballen, maar ook een zomerse cocktail. 

Een culinaire reis door tapasland

Tapas zijn enorm geliefd bij zowel jong als oud, en het is dan ook geen wonder waarom. In deze tijd waarin “sharing is caring” centraal staat, zijn borrelplanken en kleine frituursnacks niet meer weg te denken. Tapas zijn synoniem geworden voor gezelligheid, ze brengen mensen samen en zorgen voor een warme en ontspannen sfeer waar iedereen van kan genieten.

Een heerlijk voorbeeld van tapas zijn de mini taco’s van LA Streetfood. Deze kleine, gevulde tortilla’s bieden eindeloos veel creatieve mogelijkheden qua smaken, denk maar aan vullingen met gekruid gehakt, gegrilde kip of scampi’s. Wist je dat we zelfs blauwe tortilla’s hebben om jouw taco’s nog kleurrijker te maken?

Als je op zoek bent naar nog een leuk gerechtje om toe te voegen aan je borrelplank, zijn mini hotdogs een absolute hit. De kleine hotdogs van LA Streetfood zijn niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar ze zien er ook nog eens verrukkelijk uit. Het is de perfecte bite-sized snack om te serveren op een borrelplank. 

Wat heb je nodig? 

Mini Hotdog Roll 

Mini Hotdog

Cheddar Cheese sauce 

Spicy chipotle

De luxe bitterballenmix van De Jong is een verfijnde variant op de welbekende traditionele bitterballen. De mix bevat een onweerstaanbare combinatie van verschillende heerlijke smaken en texturen zoals kalfsvlees, goulash, kaas en bami. Ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, waardoor je binnen no-time deze culinaire hoogstandjes kan serveren.

Ook met de Gastronello Mix Deluxe Summer Edition scoor je ongetwijfeld bij jong en oud. Deze ambachtelijke kroketten zijn de perfecte aanvulling op jouw aperoplank en zullen je gasten versteld doen staan. Met maar liefst zes verschillende smaken, biedt elke hap een verrassende en onvergetelijke smaaksensatie.

De knapperige snacks van Duca geven een extra speciale touch aan jouw sharing plate. De Fire Bites zijn pittige kiploempia’s die voor wat vuur op je tapasplank zorgen. De verrukkelijke Chicken Popcorn Nuggets zijn gemaakt van malse kipstukjes en hebben een heerlijk krokant jasje. Een explosie van smaak in elke hap! Voor echte kaasliefhebbers zijn de Cheese Sticks een ware smaaksensatie. Deze smeltende sticks van oude kaas zijn omhuld met een goudbruin laagje, wat zorgt voor een heerlijk contrast tussen knapperig en smeuïg.

Summer sips: verfrissende drankjes 

Haal alles uit je snack- en borrelkaart door je hapjes te serveren en matchen met het perfecte biertje. Het Tout Bien bier by Average Rob is een frisse pils die er leuk uitziet en geschikt is voor elke gelegenheid. Wie kan niet genieten van een average pilsje? Santé!

De frisdrank Jarritos biedt eindeloos veel mogelijkheden om unieke creaties te creëren. Deze authentieke Mexicaanse frisdrank is verkrijgbaar in verschillende exotische smaken zoals Pineapple, mango, lime, guava, mandarin en fruitpunch. Het drankje is volledig alcoholvrij, waardoor het geschikt is voor iedereen. Met Jarritos kan je je creativiteit de vrije loop laten en smaakvolle cocktails creëren die je gasten zullen verrassen. Hieronder geven we alvast een idee mee.

Frozen Mango Daiquiri ‘Rum Club Style’

50 ml witte rum

Flesje Jarritos Mango

Crushed ijs

30 ml melk

Bevroren mango stukjes 

Verse mango en een takje tijm voor de garnering

Doe de bevroren mango stukjes in de blender tot het vloeibaar is. Meng samen met de witte rum, Jarritos Mango en melk. Voeg crushed ijs en de verse mango toe. Werk af met een takje tijm. Een perfecte dorstlesser om te serveren tijdens warme zomerdagen!

Mini Hotdog Roll 

160x25gr LA STREETFOOD

Luxe Bitterballenmix

8x8st De Jong

Mix de luxe summer edition

6x10x20g Gastronello

Fire bites

45x18g Duca

Chicken popcorn nuggets

2500g Duca

Jarritos mango

24x370ml LA STREETFOOD