Tips & tricks voor de sociale media van jouw zaak!

Ook als horecazaak kan je er niet langer aan ontsnappen. Sociale media zijn heel belangrijk geworden binnen de sector. Zo krijg je de kans om je klanten en bezoekers te laten kennismaken met je aanbod en je zaak nog vooraleer ze bij je langs geweest zijn. Hierbij is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je gaat posten over je zaak en wanneer.

Als je heel het gebeuren juist aanpakt, dan wek je nieuwsgierigheid op bij potentiële klanten zodat ze langskomen om je zaak te ontdekken. Sommigen steken er heel wat tijd en moeite in en worden er zelf instafamous door! Resultaat? Mensen komen langs bij jou in je zaak gewoon omdat ze dan kunnen zeggen dat ze bij jou geweest zijn. Dat geluk is echter niet voor iedereen weggelegd, maar toch kan je heel wat interessante dingen doen om huidige klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken via sociale media. We geven je graag enkele tips & tricks.

Deel leuke content

Mensen zien niet enkel graag welk aanbod je hebt, maar weten ook graag wat er allemaal gaande is achter de schermen. Zorg voor een leuke afwisseling in postjes waarbij je niet enkel je gerechten en drankjes in de kijker zet, maar ook je zaak, je personeel en jezelf! Zo creëer je een band met je klanten en hebben ze al het gevoel dat ze je kennen, nog voor ze je zaak bezocht hebben. Maak bijvoorbeeld een filmpje tijdens de voorbereiding van de avondshift of neem een foto van het nieuwe gerecht dat je aan het testen bent.

Zorg voor mooi beeldmateriaal

Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden, een uitspraak die ook in dit geval zeker van toepassing is. Gerechten en drankjes zien er altijd een stuk lekkerder uit op een mooie scherpe foto waarop de kleuren goed overkomen. Dit zorgt er ook voor dat je vooral op Instagram een mooi overzicht kunt creëren. Zorg vooral voor afwisseling tussen gerechten, personeel… om je klanten een volledig beeld te geven van jouw zaak.

Speel in op themadagen

Meer hierover kon je al ontdekken in onze blog over de feestdagen. Themadagen zoals Pasen, Valentijn, Kerstmis… zijn het ideale moment om niet enkel de versiering van je zaak, maar ook je aanbod aan te passen. Vergeet dus zeker niet om deze leuke creaties te delen op al je sociale media. Veel mensen laten zich via deze weg inspireren of delen je bericht waardoor anderen ook bij je zaak terechtkomen. 

Interactie met je bezoekers

Interactie op sociale media is enorm belangrijk. Word je getagd in een foto van één van je bezoekers? Reageer hier dan zeker op en bedank hen voor hun bezoekje. Indien mogelijk is het delen van de foto ook altijd goed. Dit is een manier van reviews delen waardoor potentiële klanten meteen een positieve indruk krijgen van je zaak.

Heb jij intussen nog vragen over het gebruik van social media in jouw zaak of wil jij graag jouw aanpak met ons delen? Geef ons gerust een seintje via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be, wij helpen je met plezier verder!