Waar moet je rekening mee houden bij de opstart van een frituur?

Een eigen snackbar of frituur starten, daar komt natuurlijk ook heel wat bij kijken. Bij Bellimmo kan je steeds terecht voor tips of advies, we helpen je graag verder! 

1) Ga op zoek naar de ideale locatie voor je zaak 

Alles begint met de geschikte locatie natuurlijk. Ga eerst en vooral na of er al veel frituren in de buurt gevestigd zijn. Draaien ze wel of niet goed? Wat is de reden daarvoor? Het is ook altijd handig om te weten hoeveel inwoners er ongeveer in de buurt wonen ten opzichte van het aantal frituren. Wist je dat het Belgische gemiddelde momenteel op 1 frituur per 2400 inwoners ligt? 

2) Wat met je startkapitaal? 

Een nieuwe zaak starten is niet zo evident als het lijkt, je moet ook rekening houden met je financiële toestand. Een spaarcentje hebben is altijd handig, maar let op dat je het niet allemaal investeert in de aankoop, bouw of renovatie van je project. Je moet natuurlijk ook nog alle handelsgoederen en installaties kunnen aankopen. 😉 

TIP: Maak voor jezelf een financieel plan op, zo kan je de haalbaarheid van je idee of project inschatten. 

3) Ideale pand voor je frituur? 

De zoektocht naar het ideale pand voor je frituur loopt niet altijd van een leien dakje. Om het ideale pand op de ideale locatie te vinden moet je rekening houden met een aantal zaken: 

Is er voldoende parking?  

Heel leuk als je klanten over de vloer hebt, maar ze moeten natuurlijk ook ergens hun auto kunnen parkeren. Hou daar rekening mee in je zoektocht naar het geschikte pand. 

Voorzie genoeg zitplaatsen 

Richt je ruimte zo efficiënt en comfortabel mogelijk in. Het is niet altijd even aangenaam als je in het bord van je buurman kan kijken. Voorzie daarom steeds voldoende ruimte tussen de verschillende tafels zonder te moeten inboeten aan zitplaatsen. 

Netheid

Niets is zo belangrijk als de hygiëne in je zaak. Als horecazaak moet je steeds voldoen aan alle regels uit de ‘Hygiënecode voor de Horeca’. Deze HACCP-regels werden speciaal voor voedingsbedrijven opgesteld. 

4) Inrichting, installatie friteuses

Goed, je hebt de ideale locatie en het ideale pand voor je frituur gevonden, nu is het tijd om aan de inrichting van je zaak te denken. Er zijn tal van mogelijkheden om je frituur in te richten. 

Zorg ervoor dat je frituur onmiddellijk in het oog springt. Niet enkel de inrichting moet er leuk uitzien, vergeet ook de kleur, signalisatie, naam, logo etc. niet. De volledige inrichting van je frituur kan door gespecialiseerde firma’s verzorgd worden. Zij staan van A-Z voor de volledige inrichting van je zaak in. Laten we maar denken aan de gevel, vloer, plafond, elektriciteit, meubelen, koeltoonbanken, frigo’s, friteuses, … 

5) Ga op zoek naar een betrouwbare leverancier

Ga in zee met betrouwbare partners en ga op zoek naar een horecaleverancier die je kan voorzien van de nodige grondstoffen. Bij Bellimmo vinden wij een relatie op lange termijn superbelangrijk. We helpen je graag bij de aankoop van de benodigde producten en geven je graag advies wanneer nodig. 

Onze webshop biedt je een snel overzicht van onze productvoorraad. Je bestelt er je producten of komt vrijblijvend langs in onze Cash & Carry. We helpen je met plezier verder!

6) Denk aan het digitale aspect

Het digitale luik is helemaal niet meer weg te denken uit ons leven. Denk maar eens na waarvoor jij jouw smartphone of tablet dagelijks gebruikt! Ook in je frituur moet je hier rekening mee houden. Denk ook even na over een online bestelkanaal, hoe ga je dit opvangen in jouw frituur? Ga je bijvoorbeeld een apart afhaalpunt voor de online orders voorzien en één voor de klanten die ter plaatse bestellen of eten? Welk systeem kies je om online orders te plaatsen, … Heel wat stof om over na te denken dus! 

7) Ready, set, go! 

Ga van start met jouw frituur en hou deze draaiende. Goede openingsuren zijn belangrijk, maar het is nog belangrijker je hier ook daadwerkelijk aan te houden. Niet enkel de producten waarmee je werkt zijn van belang, ook klantvriendelijkheid moet hoog in het vaandel worden gedragen. Creëer je eigen touch door met eigen creaties aan de slag te gaan, succes gegarandeerd! 

Heb je nog vragen bij de opstart van jouw frituur? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via 09 224 36 60 of via info@bellimmohoreca.be. We helpen je graag verder!