Het perfecte beeldmateriaal voor jouw sociale media

Naar aanleiding van ‘World Photography Day’ staan wij vandaag even stil bij de tips and tricks voor de juiste horecafotografie. Heel wat klanten bekijken namelijk eerst je sociale media vooraleer ze je zaak binnenstappen. Daarom is het niet enkel belangrijk van actief te zijn op sociale media, maar er ook voor te zorgen dat je zaak en producten aantrekkelijk overkomen. Zo kan jij al een voorproefje geven van de sfeer en geserveerde gerechten.

Beschik je over een goede smartphone met een schone lens? Dan kan jij, na het lezen van onze tips, geslaagd van start!

Actie reactie!

Maak je klanten nieuwsgierig door het toevoegen van beweging in je beeldmateriaal. Zo kan je bijvoorbeeld laten zien dat je de frietjes aan het opschudden bent bij het bakken, een hamburger aan het maken bent of je toppings op een pizza legt. Zo laat je meteen ook zien hoe je aan de slag gaat in je keuken. Deze kleine zaken brengen een dynamische sfeer in je foto’s waardoor jouw klanten getriggerd worden om de afloop te ontdekken. Let echter wel op, je mag de focus op jouw product niet verliezen. De actie mag aanwezig zijn, maar mag de show niet gaan stelen.

Maak het persoonlijk

Het vastleggen van gerechten kan er vaak verrukkelijk uitzien, maar een feed met alleen borden en heerlijke gerechten kan snel verveeld geraken. Zorg af en toe voor een persoonlijke touch in jouw overzicht op sociale media. De buitenwereld vindt het heerlijk om naar andere mensen te kijken.

Persoonlijkheid kan je op diverse manieren voortbrengen. Breng bijvoorbeeld jezelf of je medewerkers in beeld of kies voor een gerecht of foto waar je een persoonlijk verhaal aan kunt koppelen. Je kan bijvoorbeeld een foto van je favoriete frituursnack of pasta maken en hierbij vertellen waarom dit je favoriet is. Leg als het ware je eigen ziel in de foto’s. Toon aan de klanten wat jouw missie en visie is en hoe jij dit wil uiten aan de buitenwereld.

Keep it simple

Kies voor neutrale kleuren in je foto zodat deze allemaal mooi bij elkaar passen. Je kunt uiteraard ook met accentkleuren werken in je foto’s, maar probeer deze kleur dan ook door te trekken in alle foto’s om je structuur te behouden. Kies bijvoorbeeld zwart en wit als basiskleur en breng oranje aan als accentkleur.

Trek deze lijn door in de rest van je foto’s. Zo creëer je rust en een duidelijk overzicht in jouw sociale media. Nu vraag je je vast af welke kleuren je hiervoor zou kunnen gebruiken? Zoek het niet te ver. Gebruik neutrale kleuren of gewoonweg de kleuren die te vinden zijn in je eigen huisstijl of logo.

Kies het juiste camerastandpunt

Maak een goede compositie. Kies voor mooi bestek, een nette achtergrond en jouw lekkere gerechten. Deze kleine factoren zorgen voor een geslaagd geheel bij het eindplaatje. Maar hoe zet je alles nu in de juiste verhouding? Afhankelijk van het platform waarop je de foto’s zult delen, zal je rekening moeten houden met bepaalde formaten. Wil jij foto’s voor je instagrampagina? Vergeet dan zeker niet dat je deze bij voorkeur in het vierkant kunt weergeven. 

De perfecte lichtinval

Ga op zoek naar een plek met veel natuurlijk licht. Dit kan je vinden voor een groot raam of nabij een lichte muur. Spelen met het licht is cruciaal voor het voorkomen van jouw gerechten. De producten gaan er verser uitzien waardoor dit aantrekkelijker wordt voor de bezoekers van jouw sociale media.

De perfecte finishing touch

Ziezo, jouw verrukkelijke foto’s staan op beeld. Als je rekening gehouden hebt met bovenstaande tips zal je bitter weinig moeten bewerken aan je foto. Enkele kleine aanpassingen zorgen er echter voor dat jouw foto’s nog beter in bij de stijl van je zaak passen. Er zijn tegenwoordig heel wat gratis tools die je kan gebruiken om je foto’s op een leuke manier te bewerken zodat jij een mooie feed kunt creëren op sociale media.

Kan jij niet wachten om hiermee aan de slag te gaan en je eigen zaak op een leuke manier in beeld te brengen? Wij kijken alvast uit naar het resultaat! Heb je toch nog vragen of weet je niet goed hoe je hier best aan begint? Dan kan je steeds bij ons terecht via 09 224 36 60 of info@bellimmohoreca.be.